ÁLTALÁNOS News

27.04.2015

Pásztor Sámuelt D'Addario endorseri csapattagként üdvözöljük!

Pásztor Sámuel (gitáros, énekes, dalszerző) az Anna and the Barbies egyik alapítója és a Jamie Winchester zenekar valamint a Bosky tagja.
Az utóbbi 11 évben zenekaraival játszott az ország összes fontosabb koncerthelyszínén kis kluboktól a fesztiválok nagyszínpadáig, Müpától a Papp Lászóló Sportarénáig.
Játszott Gary Moore, Lanny Kravitz, A-Ha előtt, hogy csak a legismertebbeket említsem.
2010-ben Fonogram díjat nyert Jamie Winchesterrel a The cracks are showing c. lemezzel 2013-ban pedig az Anna and the Barbies Ánem c. lemeze lett az év hazai pop-rock albuma.
Jelenleg P.S.Overdrive elnevezésű szóló projetjén dolgozik. Reméljük hamarosan erről is hallhatunk.

A D’Addario-ról szerzett véleményéről és tapasztalatáról kérdeztük:

Életem első gitárján amikor szembesültem a ténnyel, hogy megérett a húrcsere, megkérdeztem édesapámat aki hobbi szinten évtizedek óta gitározott, hogy milyen húrt vegyek,  D'Addario volt a válasz. Emlékszem az elképedésre amikor felraktam az új húrokat, hogy micsoda különbség volt az előző elnyűtt "Kgst" húrjaimhoz képest. Azóta az évek alatt persze kipróbáltam minden létező márkát. Némelyiket az ára miatt, némelyikre esküdtem mint csodafegyverre... Aztán pár éve megint vettem egy csomag D'Addariot és megéltem újra azt az elképedést amit életem első gitárján valamikor a 80-as évek végén. Azóta nem kísérletezem.
Minden területén a hangszeriparnak vannak megkerülhetetlen márkák. Számomra a D'Addario is ilyen.  És persze az ember már csak úgy cseperedik fel, hogy küzd minden tradíció és atyai intelem ellen... Aztán mikor benő a feje lágya, jóleső a felismerés hogy mégiscsak működik a "régi recept"!
11-es húrokat használok minden gitáromon. Közelebbről az EXL115 fedőnevű szettet. Egy jól beállított gitár esetén még ezek a viszonylag vastag húrok is rendkívül kényelmesek és a hangjuk ahogy a nagykönyvben!
Csak most kezdek ismerkedni a Planet Waves kábelekkel és kiegészítőkkel, de úgy látom ott is hamar ki fog alakulni a szerelem! Nagyon jó benyomást kelt a kábelek robosztus felépítése és transzparens hangja.

Szerző: Szabó Zoltán