ÁLTALÁNOS, Gitárok & Basszus gitárok, Ibanez News

17.06.2015

Köszöntjük Mező Misit az Ibanez első magyarországi endorsereként

Mező Misi Magyarország egyik legsikeresebb zenekarának, az idén 15 éves Magna Cum Laudénak az énekese. A Magna Cum Laude mára a hazai fesztiválok egyik legnagyobb headliner-évé nőtte ki magát: Mező Misiék évente több mint ötven koncertet adnak itthon és külföldön.

Munkásságukat a közönség és a szakma egyaránt elismeri, hiszen megannyi platina- és aranylemez mellett már több rangos zenei díj büszke birtokosai is, úgymint a Fonogram, az Artisjus (Kara Misa) és a Transylvanya Music Awards díjak.
Misi nemcsak zenészként, hanem tévés személyiségként is megállja a helyét. Ezt már a népszerű The Voice mestereként is bizonyította, illetve később a Rising Star zsűrijében is helyet kapott.

Jelenleg az egyik legtöbbet foglalkoztatott zenész, szerepelt több reklámfilmben, színházi darabban, sőt, a MOL Motoros Family nagyköveteként is tevékenykedik.
Mindezek mellett arra is jut ideje, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Budapest Bár nevű formációban játsszon, amelyben az ország legnevesebb zenészeivel lép fel.

Büszkén jelentjük be, hogy a japán IBANEZ gitárok első hazai nagyköveteként köszönthetjük Mező Misit a Meinl Distribution Ibanez endorseri csapatában! Misi számos Ibanez modellen játszik, - pár szóban bemutatja miért is esett a választása az adott hangszerekre:

„Az Ibanez gitárok régóta a kedvenceim közé tartoznak, minőségük eszméletlen jó, komoly faanyag, elektronika és ami nem elhanyagolandó, egyedi design.
Hangszereimet úgy válogattam össze, hogy egy kicsit tisztelegni is szerettem volna a nagyok előtt. Többnyire signature modelljeim vannak, és a Japánban készült gitárokat preferálom.


 A John Scofield, JSM100 modell a fő hangszerem.
Ez az a gitár, amit bármire tökéletesen lehet használni: blues, pop, jazz, metal. Szeretem az üreges testű gitárok hangját  és a Scofield modell erre a legtökéletesebb, mert a testben középen van egy fa tőke, melynek köszönhetően jól viseli a torzított hangokat is.

A másik nagy kedvencem, Joe Satriani JS2410-MCO új modellje.
Őszintén bevallom, először a színébe lettem szerelmes és mikor kipróbáltam, dobtam egy hátast. Nagyon jó gitár, minden kézre áll és az egyik legkomfortosabb gitár, amivel valaha találkoztam. Inkább Drive pedálhoz használom, nagyon jól muzsikálnak benne a Dimarzio pickupok. Nem használom a Floyd Rose-t, Tremol No rendszert szereltettem bele, így nekem még komfortosabb lett.

A harmadik gitárom egy Artist modell, az AR2619.
Első Ibanez gitárom egy 1981- es Artist volt, amit nagyon szerettem, de sajnos meg kellett válnom tőle. Ez a gitár egy szelet az Ibanez történelemből, kötelező darab. Szintén bármilyen zenében becsületesen helyt áll.

Mindig is szerettem volna egy Strat hangot, amit az Andy Timmons, AT100 CL modellben meg is találtam. Nem csak gyönyörű, de brutálisan jól is szól, jót tesz a hátsó humbucker pickup, ha vastag drive hangot szeretnél.

GB10 NT gitárt azért szereztem be, mert tiszteletemet szerettem volna kifejezni a ma élő egyik legnagyobb jazz gitárosnak George Benson-nak. Ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva, olyan jazz hang jön ki a hangszerből.


Pedálokból TS808DX-et, Paul Gilbert őrült pedálját valamint Echo-t használok, mindezt Planet Waves American Stage kábelekkel."

TS808DX
Tube Screamer w/Booster

AF-2
Paul Gilbert Signature Flanger"AIRPLANE FLANGER"

ES-2
Analog Delay