ÁLTALÁNOS, Gitárok & Basszus gitárok, Ortega News

17.06.2019

Heincz Gábor Biga, Fonogram díjas zenész az Ortega Guitars Magyarország hivatalos művésze

Az Ortega Guitars szeretettel köszönti Heincz Gábor Bigát, hivatalos előadói között. A sokoldalú énekes-dalszerző számára a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál és az év legjátszottabb rádióslágerének választott, Learning to let go hozta meg az átütő sikert. 2018 márciusában Biga, Gátlás sztriptíz c. nagylemeze a legjobb hazai modern pop/rock kategóriában Fonogram díjat nyert. Ugyanebben az évben a zenész ismét bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának döntőjébe.

Zenei stílusát „rock zenére épülő popnak vagy popzenébe ágyazott rocknak“ írta le. Biga repertoárjában igen fontos szerepet kapnak az akusztikus fellépések is, nemrégiben láthattuk őt zenekarával az M2 Petőfi TV Akusztik című szériájában az A38 koncerthajó színpadán.

Biga első, hivatalos Ortega előadóként tett nyilatkozatában elmondta, büszke arra, hogy az Ortega Guitars művésze lehet, de amikor még nem volt az, akkor is számos Ortega terméket használt már. Köztük például a HorseKick Pro-t, ami régóta szerves része a pedál boardjának. Az ukulele pedig egy régebbi szerelem. A hangszer ugyanis „olyan pozitív energiákat és olyan inspirációkat adhat mind a művész, mind pedig a hallgatóság számára, amitől mindenkinek fülig ér a szája.“

Biga koncertparkjának legújabb tagjai – egyebek mellett – egy Ortega Lizard-TE-GB tenor ukulele, egy Lizzy-Pro basszusukulele illetve egy Tiger szériás guitarlele. Ha szeretnétek látni és hallani hogyan is szólnak a zenész új hangszerei, kövessétek Biga, illetve az Ortega Guitars Magyarország social csatornáit! Ha pedig élőben is megnéznétek, látogassatok el az előadó valamelyik, soron következő koncertjére!

További információ:

www.ortegaguitars.com

www.facebook.com/ortegamagyarorszag

www.instagram.com/ortega_guitars_hungary


www.bigamusic.hu

www.facebook.com/heinczbiga

www.instagram.com/heinczbiga


Fotó: Molek Csaba

 

 

 

 

Szerző: Rigó Szabolcs