ÁLTALÁNOS News

10.06.2015

Füstös Bálint is csatlakozott a D'Addario endorser csapatához!

Füstös Bálint a Margaret Island és a The Biebers gitárosa, a 2014 év zenei felfedezettje (Öröm a zene díj).

A Margaret Island elhatározása, hogy a magyar zenei életben kevésbé megtalálható akusztikus, folkos popzenét játsszon. Imádnak utcazenélni, szeretik a spontán zenéléseket, így stúdióban és koncerteken mindig egy kicsit más felállással játszanak. 2014-ben forgatták az első klipjüket a Soaked in Life című dalukhoz, melyhez magyar szöveget Bródy János írt Nem voltál jó címmel, és ugyanebben az évben fődíjasak lettek a Hangfoglalón és bekerültek a Volt Fesztivál és a Petőfi rádió által rendezett Nagyszínpad tehetségmutatóba is.

A The Biebers különleges, zenekaros, elektronikus hangzása mellé határokat feszegető, saját gyártású klipek és igazi slágerek társulnak, amikre aztán szinte minden fesztiválon tombolva ugrál a közönség. A zenekar mára számos, telt házas élő koncertet tudhat maga mögött, idén tavasszal hatalmas bulikat toltak a Halott Pénzzel az ország legjobb klubjaiban és természetesen az idei nyár sem marad galaktikus tánczene nélkül!

Bálint így vélekedik a D’Addario húrokról:
Hétről-hétre különböző stílusú zenekarokban kell helyt állnom, így sok különböző hangszert használok. A Margaret Island-ben elsősorban akusztikus gitáron, míg a The Biebers-ben stratocasteren és telecasteren játszom. Fontos, hogy minden hangszerem folyamatosan jó állapotban legyen, ezért a bevonatos, hosszabb élettartamú, jó minőségű húrokat részesítem előnyben. Így tökéletes választás volt az EXP 11-es készlet, amelyet az akusztikus gitárokra teszek, a D’Addario NYXL szériája pedig az elektromos gitárokra kerül fel. Hihetetlen jó hangzással rendelkezik, amellett, hogy tartósabb egy normál húrnál, pedig nem bevonatos. Kíváncsian várom az új elektromos EXP húrokat, amelyek a NYXL-nél megismert NYSTEEL alapanyagból készülnek csak még bevonatot is kaptak.