Dobok & Percussion, Meinl Cymbals News

19.02.2019

BEMUTATKOZIK A BYZANCE FOUNDRY RESERVE

Az új Byzance Foundry Reserve széria egy exkluzív, kézzel készült szelekció, a Meinl törökországi gyárából.

A Meinl Byzance Foundry Reserve kollekciót nüanszokban gazdag, rendkívűl széles hangspektrum jellemzi, a hagyományos, kézi kalapálással készült, cintányérok mindegyike unikátnak számít. A kalapált minta és a mindkét oldali kézi esztergálás száraz, tiszta megszólalást, telített, erőteljes hangzást erdeményez. A kézi megmunkálás nagy idő és költségigénye miatt, ezek a cintányérok egyedi darabokként, csak kis mennyiségben készülnek.

A kollekción a legképzettebb török cintányérkovácsok dolgoznak. Munkájuk eredménye, hogy a ride-okat száraz "attack" és konkrét, tiszta verő hang jellemzi, melyet egy meleg, sötét és nüanszokban gazdag lecsengés egészít ki. A lábcinek megütéskor meleg, erőteljes hangon szólalnak meg. A HiHat nyitásakor kellemes "wash" hangzást nyújt. A crash tányérokat telített, sötét, gyors lecsengésű hangzás jellemzi, amely még a Byzance családban is egyedülálló.

A széria cintányérjainak felső részére fel sem került a Meinl logó, ezzel is tisztelegve a kézi kalapálás eredményezte természetes szépség előtt.

14“ + 15“ Hihat

A Byzance Foundry Reserve lábcinek felhasználása - a vékony felső- és a valamivel vastagabb alsó cintányér kombinációja révén- nagyon sokoldalú lehet, legyen szó színpadi vagy stúdió munkáról.

Dobverő ütésre egy erőteljes, meleg tónus a válasz. A pedállal való nyitás-zárás hangzása is telített, jól kiegyensúlyozott.

18“ Crash

Az erőteljes kézi kalapálás és a kétoldali (kézi) esztergálás révén a crash cintányért telített, sötét, gyors lecsengésű hangzás jellemzi. A nüanszokban gazdag crash egy kisebb dobszettben akár Light-Ride cintányérként is használható. 

20“ + 22“ Ride

Az erőteljes kézi kalapálás és a kétoldali esztergálás révén a Ride cintányért száraz "attack" és tiszta "stickdefinition" jellemzi, melyet egy meleg, sötét és nüanszokban gazdag lecsengés egészít ki.

20“ + 22“ Light Ride

A Byzance Foundry Reserve kollekció sokoldalúan felhasználható Light Ride cintányér sötét lecsengése rövid időn belül meglepően erős crash hangzásba fordul át. Az ennek ellenére hallható "attack"-et széles frekvencia tartományú hangzás festi alá. Kis súlya miatt a mallettel való játékhoz is kiválóan alkalmas.

Szerző: Rigó Szabolcs