Gitárok & Basszus gitárok News

21.03.2017

A Kowalsky meg a Vega zenekar a D´Addario mellett tette le voksát

Örömmel jelentjük be a D´Addario család új tagjait, a népszerű Kowalsky meg a Vega zenekar zenészeit, Szórád Csabát (Jimmyt), Vidák (More) Róbertet és Tobak Danit!

Jimmy 2005 óta a Kowalsky basszusgitárosa, aki – szintén basszeros - édesapja révén választotta ezt a hangszert. A Kowalsky meg a Vega előtt a dark/gothic stílust képviselő Árnyak zenekarban zenélt. A D’Addario húrokról a következő véleményt osztotta meg velünk:

 „Több évnyi kísérletezés és próbálgatás után, végre megtaláltam azt a húrméretet, amit mindig is kerestem a játékomhoz.  Végre elérhetem azt a hangzást, amit mindig is szerettem volna. Akár szabadtéri, akár beltéri koncerteken játszunk, mindig megállja a helyét, ki lehet tenni bármilyen viszonyoknak.“

Vidák More Robi 2011-ben csatlakozott a zenekarhoz, akusztikus gitárosként. Különleges flamencostílusa – amit Spanyolországban sajátított el – ahogy a zenekar fogalmaz „üdítően hatott“ hangzásvilágukra. Robi, a gitározás mellett zeneszerzőként is aktív, korábban színházi darabokhoz szerzett zenét. Sokoldalúságát bizonyítja az is, hogy karrierje kezdetén hegedűn játszott.

Robi, a D’addario húrkészletéről szintén elismerően beszélt. Tapasztalata szerint

„sokkal hamarabb beáll egy csere után, így biztosabban léphet színpadra. Nem hangolódik el,  pontosabb, tisztább a játék vele, dinamikusabb a hangindítás.“ Tette hozzá.

Tobak Dani a zenekar legfiatalabb és legfrissebb tagja, 2016-ban került be a bandába. Kis kora óta jelen van életében a zene, édesapja hatására kezdett gitározni, majd hat évig klasszikus zenét tanult szülővárosában, Tapolcán. Később a Budapesti Rocksuli diákjaként folytatta zenei tanulmányait.

Dani elmondta, eddigi tapasztalatai alapján

„a leghosszabb élettartamú, és akusztikus gitárra a legjobb kicsengésűek a D’Addario húrok.

 

További infomáció:

 

 

 

 

 

Szerző: Rigó Szabolcs