Gitárok & Basszus gitárok, Ibanez News

06.02.2018

A Kowalsky meg a Vega basszgitárosa, Szórád Csaba „JIMMY“ Ibanez endorzer lett

Az Ibanez Guitars büszkén mutatja be Szórád Csaba „JIMMY“-t, hivatalos endorzeri táborában. Jimmy 2005-ben csatlakozott a népszerű pop-rock zenekarhoz, a Kowalsky meg a Vegához. Zenei karrierjét szülővárosában, Jászberényben kezdte egy zeneiskolában, de először fúvóshangszeren tanult. Mivel már édesapja is A-kategóriás basszusgitáros volt, nem volt kérdés, hogy Jimmy is a gitárok iránt fog érdeklődni.

Zenekara, 2017 októberében jelentette meg kilencedik nagylemezét, amely még a megjelenés hónapjában tripla platinalemez lett. 2011-ben elnyerték a Fonogram díjat, modern pop-rock kategóriában.

Jimmy jelenleg is nagyszabású koncertjükre készül, ami 2018. február 17-én lesz az Arénában. Előtte pedig – a banda életében először – az Egyesült Királyságban is fellép. A zenész társa lesz a színpadokon új, SRSC805-DTF Ibanez basszusgitárja.

Az SR széria mindig is központi eleme volt az Ibanez elektromos basszgitár termékvonalának. A Jimmy által választott modell az első olyan SR szériás basszusgitár, ami ún. "single-cut body“ dizájnnal készült. A nyárfagyökér fedlap és mahagóni test, illetve a „Purpleheart“ fogólap, gyöngyház pontberakással igazán kihangsúlyozza a gitár szépségét.

Győződjetek meg róla ti is, akár a hivatalos Ibanez kereskedőknél, akár a Kowalsky meg a Vega valamelyik soron következő koncertjén!

Szerző: Rigó Szabolcs